Η περίληψη της κάθε εργασίας (προφορικής ή εικονογραφημένης) θα πρέπει να κατατίθεται ακολουθώντας τον σύνδεσμο Φόρμα υποβολής περίληψης’. Μετά την επιτυχή υποβολή της εργασίας τους, οι συγγραφείς θα ενημερώνονται με μήνυμα (e-mail) επιβεβαίωσης. Κατά την υποβολή της περίληψης θα πρέπει να δηλώνεται εάν η πρόταση του συγγραφέα είναι να παρουσιαστεί ως προφορική ή εικονογραφημένη εργασία, καθώς και σε ποια θεματική ενότητα εμπίπτει και εάν συμμετέχει στον διαγωνισμό.

 

Οι διαθέσιμες θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Βιοποικιλότητα, Εξέλιξη και Συστηματική
  2. Βιολογία και Οικολογία
  3. Φυσιολογία, Συμπεριφορά και Φαινολογία
  4. Αλληλεπιδράσεις Εντόμων-Φυτών-Μικροοργανισμών και Χημική Οικολογία
  5. Έντομα Υγειονομικής Σημασίας και Αποθηκευμένων Προϊόντων, Κοινωνικά Έντομα
  6. Βιολογική και άλλες Μέθοδοι Αντιμετώπισης
  7. Χημική Αντιμετώπιση και Ανθεκτικότητα στα Εντομοκτόνα
  8. Γενετική και Βιοτεχνολογία

 

Υπενθυμίζουμε ότι συνιστάται κάθε ερευνητική ομάδα και ανά θεματική περιοχή έρευνάς της να κάνει εάν είναι δυνατόν μία συνθετική προφορική παρουσίαση ομοειδών ερευνητικών της αποτελεσμάτων παραπέμποντας σε συνδεόμενα εικονογραφημένα κείμενα (posters).

Κάθε σύνεδρος θα μπορεί να παρουσιάσει προφορικά μέχρι μία (1) εργασία. Πέραν αυτής θα μπορεί να παρουσιάσει εργασίες ως εικονογραφημένα κείμενα (posters). Υπενθυμίζουμε ότι τα εικονογραφημένα κείμενα είναι ισοδύναμα με τις ομιλίες.

Οι συγγραφείς τόσο των προφορικών όσο και των εικονογραφημένων εργασιών παρακαλούνται να υποβάλουν την περίληψη της εργασίας τους σε μορφή word (.doc ή .docx) τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα ακολουθώντας τη μορφοποίηση που προτείνεται στο πρότυπο Περίληψης.

Πρότυπο περίληψης

Οι συγγραφείς παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω:

  • Προφορική παρουσίαση εργασίας: Οι ομιλητές θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά για την ανάπτυξη του θέματός τους και 3 λεπτά για συζήτηση. Κατά την ομιλία τους θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προβολέα και ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Αναρτημένες ανακοινώσεις: Το μέγεθος της αναρτημένης ανακοίνωσης (poster) πρέπει να είναι 0,80cm (πλάτος) x 1,10cm (ύψος) – (μέγιστη ωφέλιμη διάσταση) και να είναι ευανάγνωστο από απόσταση 2 μέτρων. Οι αναρτημένες ανακοινώσεις παρουσιάζονται σε συγκεκριμένο χώρο και σε συγκεκριμένο χρόνο, κατά τον οποίο ο συγγραφέας θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά από το poster του προκειμένου να το παρουσιάζει και να απαντά στις ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων συνέδρων. Το περιεχόμενο του poster να αποδίδεται ως εξής:

α) Σκοπός της Εργασίας

β) Υλικά & Μέθοδοι

γ) Αποτελέσματα

δ) Συμπεράσματα,

και όπου κρίνεται σκόπιμο, παραστατικά με πίνακες, γραφήματα ή εικόνες.

Οι αναρτημένες ανακοινώσεις θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στο χώρο του συνεδρίου προκειμένου να αναρτηθούν σε αριθμημένη θέση που αντιστοιχεί στον αριθμό της κάθε εργασίας σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου. 

Η εκτύπωση των αναρτημένων ανακοινώσεων είναι ευθύνη των δημιουργών τους.

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική. Οι παρουσιάσεις των ξένων ομιλητών θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα χωρίς παράλληλη μετάφραση.

Κριτήρια αποδοχής: Όλες οι εργασίες πρέπει να περιέχουν πρωτότυπα ερευνητικά δεδομένα, υψηλής ποιότητας, να είναι συνοπτικές, δακτυλογραφημένες σύμφωνα με τις οδηγίες και να έχουν υποβληθεί ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ έως και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής. Oι εργασίες θα αξιολογηθούν με βάση όλα τα παραπάνω κριτήρια. Εάν χρειαστεί ενδέχεται κάποιες από τις εργασίες που είχε προταθεί από τους συγγραφείς να είναι προφορικές να γίνουν τελικά εικονογραφημένες ή και το αντίστροφο, μετά από ενημέρωση των συγγραφέων. Να τονίσουμε εδώ ότι τρόπος παρουσίασης δεν καθορίζει την ποιότητα της εργασίας και οι εικονογραφημένες εργασίες θεωρούνται ισάξιες με τις προφορικές.

Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Περίληψης: 31/08/2019